Cele mai bune sfaturi daca te muti cu prietenii

Cele mai bune sfaturi daca te muti cu prietenii

Cele mai bune sfaturi daca te muti cu prietenii

Ai trecut de majorat si ai luat decizia sa parasesti casa parintilor. Vrei sa fii pe picioarele tale si esti gata sa te descurci singur. Din pacate, nu ai posibilitati financiare, motiv pentru care te muti alaturi de prietenii tai din copilarie. Este o provocare pentru tine deoarece esti foarte curios sa afli daca esti in stare sa te descurci fara ajutorul parintilor. In ultimii ani, tot mai multi tineri aleg aceasta varianta. Vor sa fie pe picioarele lor si sa demonstreze ca sint gata sa porneasca in viata. De altfel, peste 25 % dintre tineri convietuiesc cu unul sau mai multi colegi de camera. Decizia de a te muta cu prietenii vine si cu o serie de provocari. Si, pentru a trai fara probleme sub acelasi acoperis cu prietenii tai, este obligatoriu sa respecti o serie de reguli. Va mentionam ca suntem o firma de mutari de la care puteti solicita masina pentru transport mobila, sau o mutare completa la 0729 661 611.

Cele mai bune sfaturi daca te muti cu prietenii: organizeza-i!

Oricat de enervant ar suna, un grafic cu atributiile fiecaruia poate aduce ani de liniste in casa. Pentru ca echilibrul sa fie mentinut, fixeaza pe frigider, cu ajutorul unui magnet, o lista cu numele tuturor care locuiesc in casa si ce trebuie sa faca fiecare pentru ca locuinta sa fie intotdeauna curata. Cei care locuiesc in casa sau apartament trebuie sa-si asume cel putin una dintre urmatoarele sarcini: aruncarea gunoiului, folosirea aspiratorului, curatenia in baie, curatarea gresiei si a parchetului, intretinerea bucatariei si a aragazului. Lista mai poate fi completata, bineinteles, si cu alte sarcini. Cel mai important este ca locul unde convietuiti sa fie curat tot timpul. Iar daca fiecare isi va exercita sarcina sau sarcinile in casa va fi o adevarata armonie.

Apoi urmeaza sa va puneti de acord asupra unor reguli de baza. Intalniti-va toti la un suc sau o cafea si incepeti sa discutati despre tabieturile voastre. Intre voi trebuie sa existe un respect reciproc si este obligatoriu sa va cunoasteti cat mai bine pentru a nu exista tensiuni pe viitor. Trebuie sa stabiliti care sint orele de odihna pentru zilele saptamanii si weekend, cati oaspeti poate primi fiecare si cat de des. Este recomandat sa aveti si un calendar, unde fiecare sa bifeze zilele in care doreste sa primeasca vizite pentru a nu fi deranjat in camera de oaspeti. De asemenea, trebuie sa va puneti de acord asupra protocolului de folosire a televizorului, bucatariei, aparatului radio, gratarului, etc. Pentru ca toate acestea vor fi la comun si daca nu intocmiti din start un plan poate aparea riscul unui scandal.

Un lucru foarte important este achitarea intretinerii si a utilitatilor din casa. Cel mai indicat ar fi ca fiecare dintre voi sa suporte aceste cheltuieli prin rotatie. De asemenea, trebuie sa va puneti de acord ce alimente sint la comun. De obicei, o sticla de ulei poate fi folosita de toti din casa, insa o sticla de suc nu. In fine, in cazul in care aveti animale de companie, trebuie sa stabiliti care dintre voi se va ocupa de ele. Acestea sint doar cateva sfaturi care va pot face viata un vis alaturi de colegii de camera. Indiferent ca esti la facultate sau ai decis sa te muti cu prietenii din copilarie.