Cum sa-ti muti gradina in alta parte

Cum sa-ti muti gradina in alta parte

Cum sa-ti muti gradina in alta parte

Locuiesti de o buna perioada la curte si, de-a lungul timpului, ti-ai facut o gradina pentru care esti invidiat de toti vecinii. De curand, ai luat, insa, decizia sa te muti, insa nu poti abandona plantele pe care le-ai crescut cu foarte muta dragoste. Trebuie sa tii cont, totusi, ca schimbarea este grea si pentru plante, nu numai pentru tine. Acestea risca sa nu se acomodeze cu noua gradina si, pentru a evita acest lucru neplacut, iti prezentam o serie de reguli pe care trebuie sa le respecti daca doresti ca plantele tale sa continue sa traiasca si sa te faca mandru si dupa ce te muti.

Cum sa-ti muti gradina in alta parte? niciodata in timpul verii.

Multi oameni aleg sa se mute in noi locuinte pe durata verii. Din pacate, acesta este cel mai prost moment sa scoti o planta din pamant pentru ca vremea uscata ii poate afecta iremediabil radacina. Pentru a te asigura ca planta va continua sa traiasca in noua gradina, trebuie sa o pregatesti in avans pentru transport. Astfel, este recomandat sa sapi in jurul plantei simple gropite pentru ca radacinile acesteia sa se acomodeze cu vremea uscata din perioada verii. In cazul in care vei urma acest sfat sint sanse extrem de mari ca planta ta sa aiba o viata lunga si in noua ta gradina. Inainte de a va apuca de treaba asta, mai ales daca o faceti cu prietenii, cautati sa gasiti cat mai multe informatii despre  cum se face.

Cum dezradacinezi planta?

Cum dezradacinezi planta? Foarte simplu! Trebuie doar sa urmezi niste pasi foarte importanti. Inainte de a scoate planta din pamant, uda solul pentru a pastra radacinile umede. Cu ajutorul unei lopeti ascutite, sapa un inel in jurul plantei astfel incat sa pastrezi cat mai mult pamant pe radacina. Pune planta intr-un sac de panza umed, cu radacina afara si aseaz-o intr-o galeata cu apa. Trebuie sa ai foarte multa grija pentru a nu afecta radacina. In cazul in care ai rupt-o, planta are toate sansele sa moara.

Dupa ce ai facut operatiunile de mai sus, urca planta in camion si fixeaza galeata in asa fel incat sa nu alunece sau sa se rastoarne. La sosire, taie orice radacini care au avut de suferit in timpul transportului si aseaza planta intr-o gropita cu pamant si apa, din noua ta gradina. Trebuie, insa, sa tii cont ca risti intotdeauna foarte mult in momentul in care doresti sa muti o planta dintr-o gradina in alta. In cazul in care planta a fost sadita corect, aceasta va creste foarte repede daca va fi udata din abundenta. La fel se va proceda cu fiecare planta in parte.

Totusi, pentru a fi sigur ca planta ta se va acomoda fara nici o problema in noua gradina, este recomandat sa apelezi la un gradinar cu experienta pentru a o muta. Altfel, daca vei incerca sa dezradacinezi o planta pentru prima oara, risti sa o omori. Specialistii unei firme vor veni la tine acasa si se vor ocupa in prezenta ta de scoaterea plantei de pamant, precum si de pasii care trebuie respectati pentru ca aceasta sa nu intampine vreo problema cand este transportata. Apoi, profesionistii o vor replanta in noua ta gradina, iar sansele ca planta sa duca o viata indelungata si acolo sint foarte mari.