Ce obiecte iti refuza firmele de transport mobila

Ce obiecte iti refuza firmele de transport mobila

Ce obiecte iti refuza firmele de transport mobila

Ce obiecte iti refuza firmele de transport mobila? Ai luat decizia sa te muti intr-un nou apartament si pentru acest lucru ai apelat la serviciile unei companii de profil care sa-ti transporte lucrurile dintr-un loc in celalalt. O alegere inteleapta! Le-ai putea solicita, de asemenea, sa-ti impacheteze si lucrurile. Oricum, in ziua mutarii, tu sau membrii familiei nu trebuie sa faceti nici un lucru mai dificil. Dar asteapta… compania care te ajuta sa te muti va lua totul din casa ta? Tu nu vei avea nimic de transportat?

De cele mai multe ori, vei afla acest lucru la telefon, cand decizi sa apelezi la ajutorul lor. Dar aici se va tine cont de siguranta elementelor pe care le ai de transportat. Compania poate refuza mutarea anumitor obiecte deoarece acestea sint prea valoroase sau exista un risc pe care nu doreste sa si-l asume pe durata transportului. Pentru a veni in ajutorul tau, iti prezentam mai jos care sint elementele care ar trebui sa le transporti singur si care sint cele pe care compania poate refuza sa le mute pe propria raspundere. Aceste firme de transport mobila, cum suntem si noi, se ocupa in general de demontare si transport mobila.

Ce obiecte iti refuza firmele de transport mobila sa transporte:

* obiectele de mare valoare cum ar fi bijuteriile, banii, documentele importante, sticlele cu vin vechi, colectiile de monede, picturile scumpe si antichitatile. Daca le pui in clasicele cutii si le urci in masina companiei exista riscul ca acestea sa se piarda. Iar compania de transport mobila nu-si va asuma nici un astfel de risc. De aceea, este recomandat sa te ocupi personal de transportul obiectelor de valoare

* elemente extrem de grele cum ar fi seifurile sau pianele mari. De retinut ca unele companii te pot directiona catre alte firme care sa se ocupe cu mutatul obiectelor de mare valoare. In acest caz vei primi garantii din partea companiei de transport ca elementele vor ajunge in siguranta la destinatie

* elementele inflamabile, combustibilul, munitia, armele de foc, benzina, propanul. De asemenea, obiectele care sint conectate la gaz sau la apa trebuie sa fie deconectate inainte de a fi urcate in masina. Masinile de tuns iarba si alte echipamente care folosesc pe baza benzinei sau propanului trebuiesc golite complet. Companiile de transport se tem de eventualele explozii in cazul in care isi asuma riscul sa transporte astfel de elemente periculoase

Exista si alte considerente pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand te organizezi sa te muti. De obicei, companiile de mutat nu-ti asigura transportul masinilor stricate, alimentelor congelate si a obiectelor vii (animale de companie, plante, etc). Aici trebuie sa te descurci singur si sa gasesti, dupa caz, cele mai bune soluctii.

Angajarea unei firme specializate care sa te ajute sa te muti poate fi o perioada stresanta pentru tine, vei avea mult de lucru pana sa-i gasesti pe cei mai profesionisti. Dar un lucru este cert: nu te poti muta niciodata pe cont propriu, fara un ajutor din partea unei firme.

De asemenea, este foarte important sa iei in considerare elementele pe care vei dori sa le pastrezi in conditii de siguranta si aproape de tine sau care au nevoie de o atentie si o ingrijire speciale suplimentare in ziua mutarii. Articol de transportpe.net.