Cum transporti mobila dupa ce ai demontat-o

Cum transporti mobila dupa ce ai demontat-o

Cum transporti mobila dupa ce ai demontat-o

Cum transporti mobila dupa ce ai demontat-o? In momentul in care ai decis sa te muti, mobilierul din casa iti va da foarte multe batai de cap. Din mai multe motive. Fie este fragil, fie foarte vechi, fie are o valoare ridicata si trebuie transportat cu atentie de firma pe care ai angajat-o sa te ajute cu mutatul dintr-o parte in cealalta. In aceste cazuri, companiile de mutat sint foarte precaute si, de foarte multe ori, nu par dispuse sa-si asume riscul transportarii unui mobilier vechi sau valoros. Nu doresc sa-si asume riscul distrugerii si plata unor eventuale daune catre client.

Doar in cazul in care mobila este demontata. De altfel, este si recomandat acest lucru. Din cauza inaltimii, mobilierul trebuie demontat complet inainte de a fi urcat in camion. In acest fel se vor evita slabirea articulatiilor, aschierea sau chiar ruperea. Pentru ca, in foarte multe cazuri, costul de reparatie poate depasi valoarea tipului de mobilier. Si nu este deloc recomandat acest lucru. Nu ti-ar conveni, cu siguranta, sa iti cumperi alt mobilier dupa ce tocmai te-ai mutat in casa noua. De aceea, cel mai bun mod de a deplasa acest tip de mobilier este sa-l demontezi la vechiul apartament, dupa care sa-l reasamblezi la locul nou. In aceste conditii, te vei putea folosi in continuare de mobila si nici nu vei avea vreun stres privind transportul acesteia.

In momentul in care doresti sa muti mobilierul ai doua optiuni:

1. Cu exceptia cazurilor in care mobilierul este prea complex sau prea fragil, cei pe care i-ai angajat sa te ajute cu transportul sint gata sa demonteze piesele, dupa care sa le reasambleze la noul apartament. De obicei nu exista costuri suplimentare, serviciul fiind inclus in contractul pe care l-ai semnat cu respectiva companie. In aceste conditii, mobilierul tau va ajunge in siguranta la destinatie si te vei putea bucura de el in noua locuinta. Mai mult, in functie de contractul pe care il vei semna cu reprezentantii companiei care te va ajuta cu mutatul, poti fi despagubit in cazul in care pe durata transportului se va intampla ceva neprevazut si mobilierul va fi distrus si atunci nu va mai fi distractiv.

2. De asemenea, poti demonta singur mobilierul, insa aceasta este o actiune costisitoare si necesita foarte multa atentie. Apoi, la reasamblare, trebuie sa fixati cu mare meticulozitate fiecare element de fixare, nu inainte sa fi pus intr-o cutie etichetata piesele (suruburi, piulite, etc) de la fiecare corp in parte. Dar, repetam, acesta este un proces deosebit de greu, care iti va ocupa foarte mult timp. Mai mult, daca nu vei reasambla mobilierul corespunzator, acesta risca sa cada din senin si sa se deterioreze iremediabil. Situatie in care vei fi nevoit sa cumperi alta mobila, iar buzunarul tau va fi serios afectat.

Recomandat in aceste cazuri este sa apelezi la profesionisti si sa-i lasi pe acestia sa demonteze mobilierul. Angajatii companiei iti vor studia mobilierul si iti vor preciza daca acesta risca sa fie distrus pe durata demontarii sau transportului la noua locuintapentru ca sunt foarte organizati. Nu uita! In cazul in care ajungi la un acord cu compania de mutat, aceasta te va despagubi in cazul in care mobilierul se va deteriora pe durata transportului.