Patru sfaturi esentiale cand te muti si transporti mobila

Patru sfaturi esentiale cand te muti

Patru sfaturi esentiale cand te muti

Schimbarea apartamentului este unul dintre cele mai costisitare momente prin care treci de-a lungul vietii. Iar impachetatul obiectelor din casa iti va ocupa, de regula, foarte mult timp. Totul trebuie facut cu rabdare si cu multa grija, mai ales daca tinem cont ca toti avem in casa obiecte fragile. Care trebuie impachetate intr-un anumit mod pentru a nu ajunge cu ele tandari dupa transport. Atentie mare trebuie sa ai si cu hainele, cu pantofii sau cu alimentele. Pentru a veni in ajutorul tau, iti oferim patru sfaturi esentiale. Iar daca vei tine cont de acestea, iti garantam ca obiectele tale vor ajunge in siguranta la noua ta locuinta.

Impachetarea farfuriilor si a paharelor

In momentul in care ai decis sa te muti este foarte important sa ai grija de vasele din bucatarie si nu numai. Pentru ca in cazul in care nu vei reusi sa le impachetezi si sa le protejezi ca la carte le poti distruge pe durata transportului la noua locuinta. Si, odata mutat in casa noua, vei fi nevoit sa scoti alti bani din buzunar pentru farfurii, pahare, boluri sau cani. Iti recomandam sa infasori in hartie obiectele care risca sa se sparga, dupa care sa le asezi cu grija intr-o cutie de dimensiune mica sa medie. Daca nu vei face acest lucru farfuriile sau paharele devin vulnerabile si se pot sparge intr-o clipa.

Impachetarea hainelor

Trebuie sa ai foarte mare grija si de hainele tale in momentul in care ai luat decizia sa iti schimbi locuinta. Nu este recomandat sa le transporti pe umerasele lor pentru ca pe durata transportului, imbracamintea risca sa cada si sa ajunga in contact cu alte obiecte aflate in masina si sa se pateze sau sa se rupa. Situatie in care din nou te vezi nevoit sa scoti bani din buzunar pentru a-ti completa garderoba. Pentru a evita acest moment neplacut, este recomandat sa utilizezi o cutie (spre exemplu una in care s-a aflat mobilierul) si sa asezi acolo toate hainele tale. Dupa ce au ajuns la destinatie, vei constata ca acestea sint impecabile si ca nu au suferit absolut nimic. In cazul in care nu ai o astfel de cutie, poti folosi saci de plastic, in genul celor de gunoi. Asezi acolo toate hainele tale, iar acestea vor fi protejate pe durata transportului.

Impachetarea pantofilor

Grija mare trebuie sa ai si la felul in care iti transporti pantofii. Nu-i poti arunca aiurea prin masina, gandindu-te ca nu pot suferi nici nici o modificare. Daca vei proceda astfel, risti sa constati ca pantofii tai si-au schimbat forma si ca s-au deteriorat iremediabil. Pentru a nu trai astfel de clipe de cosmar, iti recomandam sa faci rost de o cutie in care s-au aflat sticle de vin. Introduci fiecare pantof in locul unde s-a aflat sticla si treaba este ca si rezolvata. Pantofii tai vor fi protejati de absolut orice. Iar daca, totusi, iti este frica de faptul ca acestia si-ar putea schimba forma poti introduce in fiecare sosete sau hartie.

Transportul perisabilelor

Pentru transportul acestora este obligatoriu sa folosesti o lada frigorifica, care trebuie pusa cat mai departe de restul obiectelor pe care le transporti. Alege cu atentie corpurile de mobila care merita sa le transporti la noua locatie, exista posibilitatea ca pentru unele corpuri sa fie mai ieftin sa le arunci.