Cum planific renovarea unui subsol

Cum planific renovarea unui subsol

Cum planific renovarea unui subsol

In urma unui proces de renovare, subsolul poate fi transformat intr-un camera de recreere, dormitor, birou sau sala de fitness. Insa, in prealabil, pentru ca totul sa decurga fara probleme, este recomandat sa faci o planificare. Mai intai, trebuie sa angajezi o firma de transport moloz, care sa te scape de toate resturile care vor rezulta. Noi sintem solutia perfecta pentru tine. Vom interveni cu o utilitara de 3.5 tone si cu personal pentru incarcare. Sacii cu moloz vor fi ridicati in cel mai scurt timp, iar proprietatea ta va ramane curata. Dupa ce ai rezolvat problema deseurilor, iti recomandam sa urmezi pasii de mai jos pentru a planifica renovarea subsolului corespunzator.

Cum planific renovarea unui subsol, beci, pivnita

Cum planific renovarea unui subsol, beci, pivnita? In prima faza, va trebui sa apelezi la un profesionist pentru o inspectie amanuntita a peretilor si podelei din subsol. Zidurile sint poroase si permit umezelii sa se infiltreze, iar fisurile pot duce la producerea mucegaiului toxic, care iti va pune in pericol sanatatea. Un specialist iti va da un verdict corect si te va lamura daca peretii si podeaua necesita imbunatatiri substantiale. Urmatorul pas este sa stabilesti scopul renovarii. Ia in considerarea utilizarea sa pe termen scurt si lung a spatiului. Intreaba-te la ce vei folosi incaperea. Doresti ca subsolul sa fie pregatit ca un spatiu de joaca pentru copii? Pentru ce perioada? Pentru cinci ani? Zece ani? Acestea sint intrebari importante care te vor ajuta sa determini modul in care vei continua cu renovarea.

Cum planific renovarea unui subsol? Schiteaza un plan detaliat pe hartie, inclusiv posturile pieselor de mobilier. Acest lucru te va ajuta sa determini unde vor fi montate instalatiile sanitare si electrice. De exemplu, va exista o baie? Poti sa o pozitionezi in aceeasi zona ca si restul de instalatii sanitare din casa? Subsolul va avea aparate de bucatarie? Ai nevoie de o usa de evacuare spre exterior? Va trebui sa tragi fire pentru internet si televiziune prin cablu? Daca este birou, cate prize electrice iti doresti calculatoare si imprimante?

Cum planific renovarea unui subsol? Acum, ca ai identificat elementele functionale, aloca un buget. Chiar daca utilizezi un antreprenor, te poti intinde cu bugetul daca unele lucrari le vei efectua personal. Apoi, te poti gandi la modificari. Daca subsolul are tavane joace, exista cateva modalitati de a crea mai mult spatiu. Daca ai timp, rabdare si bani, poti sapa in podea pentru a crea mai multe locuri de trecere. Adaugarea de lumini incadrate la plafonul subsolului este o modalitate simpla de a maximiza inaltimea tavanului. O idee la fel de buna este sa plasezi mobilier mic in spatiu. Stabileste zonele in care vei monta ferestrele pentru ca lumina naturala va crea senzatia ca spatiul este mai mare.

In urma procesului de renovare va rezulta foarte mult moloz. Asa cum am precizat mai sus, noi sintem dispusi sa te scapam de el. Il vom transporta la groapa de gunoi cu o utilitara de 3.5 tone. Avem rugamintea ca greutatea fiecarui sac cu moloz sa nu depaseasca 40 de kilograme pentru a fi mai usor de manipulat.