Cum renovez in limita unui buget?

Cum renovez in limita unui buget?

Cum renovez in limita unui buget?

In urma unui proces de renovare va rezulta foarte mult moloz. Indiferent ca ai nevoie de mai mult spatiu, ca faci modificari pentru a creste valoarea casei sau ca, pur si simplu, vrei ca spatiul sa arate modern, vei avea nevoie de o firma de transport moloz pe durata lucrarilor. Iar noi iti vom fi alaturi. Iti vom pune la dispozitie o utilitara de 3.5 tone si personal pentru incarcare. Vom ridica sacii din locuinta si ii vom transfera la groapa de gunoi. Proprietatea va ramane curata dupa plecarea noastra.

Cum renovez in limita unui buget? Tine cont ca oricare ar fi motivul, renovarea nu trebuie sa fie scumpa. Cheiea este stabilirea unui buget si cumparaturi inteligente. In randurile urmatoare iti vom prezenta un plan care sa te ajute sa nu cheltui mai mult decat este necesar.

Cum renovez in limita unui buget o locuinta?

PAS 1: Cum renovez in limita unui buget o locuinta? Intocmeste o lista cu modificarile pe care doresti sa le faci. Unele exemple includ adaugarea de mai mult spatiu, renovarea bucatariei, reamenajarea unei bai, schimbarea pardoselilor sau construirea unui garaj.

PAS 2: Calculeaza suma de bani disponibila pentru proiect. Finantarea poate veni din salariu, economii sau in urma unui imprumut la banca, rude sau prieteni.

PAS 3: Discuta cu un agent imobiliar. Intreba-l care este valoarea curenta a locuintei tale si care ar fi dupa ce vei finaliza renovarile. Cere-i parerea cu privire la modificarile pe care doresti sa le efectuezi. Decide daca scopul renovarii este sa creasca valoarea casei sau imbunatatirea confortului propriu.

PAS 4: Cum renovez in limita unui buget? Deseneaza un plan al locuintei actuale. Este de preferat sa pastrezi liniile de instalatii sanitare si de gaze in aceleasi zone pentru a evita costuri si taxe suplimentare. Cauta pe internet cat mai multe modele de locuinte asemanatoare cu a ta si opteaza pentru varianta pe care ti-o poti permite.

PAS 5: Incearca sa faci cat mai multe modificari personal, in asa fel incat sa salvezi cat mai multi bani. Spre exemplu, daca ai minime cunostinte, poti demola un perete de unul singur sau finaliza zugraveala intr-una din camere. Lasa in grija profesionistilor doar operatiunile electrice si sanitare, care sint complexe si periculoase.

PAS 6: Discuta cu mai multi antreprenori care au licenta. Cauta referinte despre fiecare in parte. Acesta este un capitol la care nu ai voie sa gresesti. Nu angaja un antreprenor care solicita un pret mult sub medie. Ce vei economisi prin angajarea lui, poate fi pierdut din cauza unui serviciu de calitate inferioara.

PAS 7: Cum renovez in limita unui buget? Foloseste materiale de constructii de mana a doua ori de cate ori este posibil. Daca ai un proiect mic, intreaba antreprenorul daca are orice bunuri ramase de la locurile de munca anterioare.

PAS 8: Utilizeaza alternative mai ieftine atunci cand sint disponibile. Spre exemplu, poti gasi pardoseli ieftine care arata similar cu branduri scumpe.

Tine cont de sfaturile de mai sus daca doresti sa te incadrezi in buget pe durata renovarii. Iar chiuveta, usile, ferestrele, molozul, orice materiale care raman in urma unei reamenajari, lasa-le in grija noastra.